به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امیر باقری درخصوص اثر عرضه خودرو در بورس کالا بر صورت های مالی ایران خودرو و سایپا به بورس پرس گفت: با عرضه محصولات در بورس کالا، مشکل بنیادی شرکت های خودرویی که به مقوله زیان انباشته برمی گردد با بازگشت رقمی که پیش از این به جیب دلال و سفته بازان می رفت به جیب سهامدار ، می تواند جهت بهبود صورت های مالی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر مسئله مهم این است که روند عرضه خودرو در بورس کالا ادامه دار باشد. رقمی که در صورت های مالی منعکس خواهد شد شاید در کوتاه مدت قابل ملاحظه نباشد اما در میان و بلند مدت با تداوم این روال، حاشیه رفاه مصرف کننده و حاشیه سود سهامدار بصورت تضمینی رشد خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: البته تیراژ عرضه هم از اهمیت بسزایی برخوردار است . چرا که اگر عرضه بصورت قطره چکانی و کمتر از نیاز بازار باشد، صرفاً باعث التهاب قیمت ها در بدنه بازار می شود و یکی از اهداف اساسی این طرح که سیراب کردن تقاضای بازار هم از جنبه سرمایه گذاری و هم مصرفی است ، برآورده نمی شود. بنابراین خودروسازان باید تیراژ عرضه محصولات در بورس کالا را افزایش دهند تا این سیاست به نهایت کارایی برسد.

باقری درخصوص اثر عرضه محصولات ایران خودرو و سایپا بر قیمت سهام توضیح داد: قیمت سهام متاثر از واقعیت صورت های مالی شرکت ها است و نه تنها بازتاب دهنده واقعیت های حاضر بلکه منعکس کننده واقعیت های آتی شرکت ها هم خواهد بود. اگر بازار احساس کند این روند ادامه پیدا می کند، محصولات به قیمت واقعی عرضه خواهد شد و رقم مابه تفاوت فروش به شرکت ها بازخواهد گشت، سهامداران P/E بیشتری به شرکت ها می دهند. چرا که سود شرکت ها را رشدی و زیان را برطرف شده خواهند دید. این نکته را در میان و بلند مدت محقق می شود.

به گفته وی، تعداد محصولاتی که در بورس کالا به فروش رفته بیش از رقم قرعه کشی بود که صرفاً سود را نصیب افراد خاص و رانت را توزیع می کرد. این رقم در صورت های مالی منعکس خواهد شد اما در میان و بلند مدت بحث تداوم این رویه وجود دارد. اگر محصولات در بورس کالا با تداوم روند بدون واسطه به دست مردم برسد، ارقام به شکل درشت تری در صورت های مالی نمود پیدا خواهد کرد.

باقری اضافه کرد: عرضه کلیه محصولات خودروسازان در بورس کالا باید به شرط سیراب کردن ترکیب تقاضای بازار اعم از سرمایه گذاری و مصرفی صورت گیرد و نه بصورت قطره چکانی و خرد که منجر به تحریک بازار و قیمت ها شود. در غیر این صورت استدلال هایی مطرح می شود که عرضه خودرو در بورس کالا به التهاب قیمتی دامن می زند. اگر تیراژ عرضه افزایش پیدا کند در میان و بلند مدت به نفع قیمت سهام شرکت ها و گروه بوده و اهداف کلان این سیاست مبنی بر کاهش التهاب بازار و بازگرداندن جایگاه مصرف به جای سرمایه گذاری در محصولات خودرویی محقق خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.