به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ابراهیم رئیسی در روز ملی صادرات که با تقدیر از ۵ صادرکننده برتر به نمایندگی از ۵۷ صادرکننده برتر سال برگزار شد، اعلام کرد: ۴۰ درصد رشد صادرات در سال گذشته نشان از عزم فعالان اقتصادی است که میخواهند صادرات رشد یابد و باید سهم ترانزیت کالا و گردش پولی مالی و اقتصاد منطقه و حق ایران اسلامی، دنبال شود تا رشد اقتصادی که شعار نیست، شدنی باشد.
رشد اقتصادی اتفاق می افتد و دشمن را عصبانی کرده است. تمام این تحریم ها برای این است که ایران رشد نکند و بدون تولید و صادرات بوده و فقط مصرف کننده باشد. دشمن نمی خواهد ایران رشد کند و به همین دلیل آشوب و بلوا ایجاد می کند. این جنگ ارادهها است. یک اراده نمی خواهد ملت ایران رشد کند و حرفی در تولیدات و صادرات داشته باشد اما ایران تلاش می کند با عرضه تولیدات با کیفیت بازار را فتح کند.
رشد پنج درصدی تولید، تجهیزات و ابزار تولید خبر خوشی است که وزیر صنعت اعلام کرد. همین طور رشد شرکتهای بورسی و کاهش نرخ بیکاری، ارتباط با زیرساختهای اقتصادی سازمان شانگهای و آسیا و حذف موانع ارتباطات همسایگی و فعال شدن سیاست همسایگی و سیاست ارتباط با کشورهای همسایه، همه و همه خبرهای خوشی برای تولید و اقتصاد و پیشرفت است.
به طور یقین دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی هم قابل دسترسی است و زیربنای این امر وجود دارد.
در این میان بیش از ۲ هزار کارخانه و کارگاه تولیدی احیا شده اند. حتی تولید کارخانه با خاک یکسان شده از سر گرفته شده و این روش ادامه دارد. اگر احیای کارخانجات و کارگاههای تولیدی، افزایش صادرات و مثبت شدن تراز تجاری و صادرات نفتی و غیر نفتی دشمن را عصبانی میکند، بگذارید عصبانی شود و از این عصبانیت بمیرد.
تمام تولیدکنندگان و صادرات کنندگان، افسران دور زدن تحریمها هستند و باید با پشتوانه مهندسان، تولیدکنندگان و صنعتگران حرف زد. دیروز صنعت نظامی گرفتار سیم خاردار بود ولی امروز در نیویورک و سمرقند میگویند نمیشود تولیدات نظامی ایران را بفروشید؟ میگویند صنایع نظامی ایران پیشرفته است و با تمام دنیا فرق میکند.
بنابراین احیای کارخانهها از سیاست دولت است و این مسیر ادامه دارد. دیپلماسی سیاسی هم باید در خدمت دیپلماسی اقتصادی باشد و هیچ سفیری نباید دغدغه مسایل اقتصادی جزو مسئاله اول نداند.
حاضرند بسیاری از کالاها را بدون فرمول تولید یدهند. این موضوع در مذاکرات هم عنوان شد که ایران خواهان تولید داخل است اما آنها نمیشود و فرمول را نمیدهند. یکی از موضوعات را و موانع، تصمیمات خلقالساعه، بخشنامهها، دستورالعملها است. صادرکننده و تولیدکننده باید کارش با پیشبینی باشد. یک کشاورز باید بتواند پیشبینی کند، بذری که امروز در زمین میکارد، وقتی محصول به دست او رسید خرید آن تضمین شده است و بتواند دخل و خرج خود را کاملا حساب کند.
قابل پیشبینی شدن تولید در گروه ثبات و حذف تصمیمات خلقالساعه و کنار گذاشتن دستورالعملها، بخشنامهها و تصمیمات لحظهای است.